Ads Top

UMC St Radboud lanceert drie nieuwe apps

Het Radboud Reshape & Innovation Center lanceert drie nieuwe apps die patiƫnten helpen om meer regie over hun gezondheid te voeren. Veel patiƫnten hebben een medicijnkastje of nachtkastje vol met medicatie, soms op voorschrift, soms op eigen initiatief. Door barcodes te scannen en de dosering in te voeren met de app, verschijnt er een compact overzicht. Patiƫnten kunnen dit aan hun huisarts of apotheker tonen. Ook is er een app-variant, waarmee dit medicatieoverzicht naar de huisarts, apotheek of familie kan worden gestuurd.

In REshape HealthTalk is een groot aantal zinnen over gezondheid opgenomen die regelmatig in de spreekkamer bij een arts kunnen voorkomen. Deze zinnen zijn beschikbaar in diverse talen. Door een zin aan te klikken, draait het scherm automatisch om en wordt het aan de andere kant in de gekozen vreemde taal getoond. De app is niet alleen erg handig op reis, maar ook in de Nederlandse spreekkamers door de afschaffing van de tolkenvergoeding in de zorg.

REshape MijnZorgBoek is een handig digitaal notitieblokje, waarop patiƫnten kunnen bijhouden wat hen bezighoudt of opvalt aan hun gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan hun gewicht, stemming en medicatieoverzicht. Met ƩƩn druk op de knop mailen ze hun bevindingen aan de behandelend arts. MijnZorgBoek is een startapp die binnenkort uitgebreid wordt met diverse extra modules, zoals een beweegcoach. Voor de extra modules wordt onder meer samengewerkt met afdelingen van het UMC St Radboud en zorgverzekeraars.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.