Ads Top

TELUS en Orange werken samen aan oplossingen voor controle op afstand van chronisch zieke patienten

TELUS Health Solutions en Orange hebben de handen ineen geslagen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen waarmee patiƫnten met een chronische ziekte op afstand kunnen worden gecontroleerd. De Calydial-oplossing, een pilot waarin patiƫnten met chronisch nierfalen controle op afstand krijgen, is opgezet in samenwerking met het Academisch Ziekenhuis in Grenoble, de Calydial-dialysecentra in Lyon en het AGDUC-gezondheidscentrum in Grenoble in Frankrijk. De pilot laat positieve resultaten zien.

Zowel de tevredenheid onder de patiƫnten als de patiƫntondersteuning verbeterde. Gisteren ontving de Calydial-oplossing op Health IT, de vooraanstaande Franse IT-beurs voor ziekenhuizen en andere medische instellingen, de Innovatieprijs in de categorie telegeneeskunde.

Voor de pilot werden chronische nierpatiƫnten door een team van medici van Calydial en AGDUC geselecteerd voor deelname aan een onderzoek. Voor dit onderzoek werd thuis gebruik gemaakt van de RPM-oplossing (remote patient monitoring) van TELUS en Orange. De deelnemende patiƫnten kregen een tabletcomputer met een verbinding en software waarmee hun vitale functies in de gaten werden gehouden. Ook konden ze hun medicatie en behandelprotocollen beheren en feedback geven aan het zorgteam. Uit de eerste resultaten blijkt dat dit een ergonomische en betrouwbare oplossing betreft die mogelijk ook in andere instellingen en voor andere chronische ziekten kan worden toegepast.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.