Ads Top

Al honderden beoordelingen voor Health app award 2013

De Health app award 2013 heeft al bijna vierhonderd artsen, zorgverleners en patiƫnten aangezet om een beoordeling van een app te schrijven op Artsennet. Volgende week buigt de jury zich over alle ingezonden beoordelingen om tien apps te nomineren voor de felbegeerde prijs. Opvallend is de hoge kwaliteit van ingezonden beoordelingen. Deelnemers kunnen dit jaar voor het eerst hun beoordeling onderbouwen volgens drie criteria: gebruiksvriendelijkheid, toegevoegde waarde en innovatie/techniek. Dit helpt de reviewers een gedegen beoordeling te schrijven.
Met nog twee weken te gaan, springen er al enkele apps uit de lijst met beoordelingen. Tot nu toe maakt de app Moet ik naar de dokter? de meeste reacties los. Niet alleen van patiƫnten, voor wie de app bedoeld is, maar ook van artsen en andere zorgverleners.
Ook In-Balanz, een ondersteunende app bij ademhalingsproblemen, krijgt enthousiaste reacties van voornamelijk patiƫnten. Zorgprofessionals lopen warm voor onder meer Nursemapp van het UMC Utrecht, en GroeiApp, waarin ouders de ontwikkeling van hun kinderen kunnen bijhouden.
Artsen beoordelen, afhankelijk van medisch specialisme, zeer uiteenlopende apps. Uitschieters zijn het Farmacotherapeutisch Kompas, vorig jaar nog genomineerd voor de Health app award, en chirurgenapp AO Surgery Reference.
Op dinsdag 4 juni maakt de jury bekend welke tien apps voor de award genomineerd zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.