Ads Top

10 procent meer ziekenhuizen op weg naar telemonitoring hartfalen

Het aantal ziekenhuizen dat telemonitoring hartfalen aanbiedt of voorbereidt is effectief met meer dan 10% gegroeid ten opzichte van voorjaar 2013. Dat blijkt uit een tweede inventarisatie van De Hart&Vaatgroep in samenwerking met TNO.
In april 2013 werd voor het eerst de beschikbaarheid van telemonitoring voor chronisch hartfalenpatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen onderzocht. Toen bood bijna 35% telemonitoring aan. Uit deze tweede inventarisatie blijkt dat er nieuwe ziekenhuizen zijn bijgekomen die telemonitoring aanbieden en dat meer ziekenhuizen in 2014 telemonitoring gaan aanbieden of voorbereidende stappen zetten. De Hart&Vaatgroep is blij met deze positieve ontwikkeling. De gegevens zijn op www.hartenvaatgroep.nl/telemonitoringhartfalen in kaart gebracht.
De Hart&Vaatgroep vindt het belangrijk dat telemonitoring in alle ziekenhuizen beschikbaar is voor hartfalenpatiënten. Telemonitoring is een essentiële ontwikkeling in de zorg, die kan bijdragen aan onafhankelijkheid, zelfmanagement en veiligheid voor de patiënt. 80% van de ziekenhuizen heeft meegewerkt aan de inventarisatie. De opschaling van telemonitoring bij hartfalen is een speerpunt in de Nationale Implementatie Agenda eHealth (NIA). De inventarisatie van De Hart&Vaatgroep en TNO wordt breed gesteund door de NIA-partners: artsenfederatie KNMG, patiëntenfederatie NPCF en Zorgverzekeraars Nederland.
De Hart&Vaatgroep blijft de doorontwikkeling en implementatie van telemonitoring bevorderen. Zo brengt De Hart&Vaatgroep ook in 2014 het patiëntenperspectief in bij de ontwikkeling van telemonitoring als zelfmanagementinstrument. Veel partijen in het zorgveld delen de mening dat de meerwaarde van telemonitoring niet alleen in medische uitkomstmaten, maar juist ook in zelfmanagement door de patiënt gezocht moet worden.
De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich zowel landelijk als regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijlmanagement

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.