Ads Top

Project eLabEL wint High Potential prijs voor eHealth projecten in de praktijk

Het project eLabEL, een gezamenlijk initiatief van Maastricht University, Universiteit Twente, TNO en NIVEL (CCTR), heeft de High Potential prijs gewonnen. De High Potential prijs is een nieuw onderdeel van de Eerstelijns Transformatieprijs, die potentiële prijswinaars van de toekomst wil belonen en aanmoedigen. Het project eLabEL onderzoekt grootschalige implementatie van zorg technologieën en eHealth applicaties in de eerstelijnszorg.

eLabEL onderzoekt eHealth in de praktijk. Binnen dit project gebruiken tien grote eerstelijns gezondheidscentra eHealth in hun dagelijkse praktijk. Ze fungeren zo als ‘Living Labs’ waarin eHealth-toepassingen worden geselecteerd samen met zorgverleners, patiënten en bedrijven. eLabEL onderzoekt en evalueert implementatie en gebruik. Sinds half februari brengt het project verslag uit via de website. Het Centre for Care Technology Research (CCTR) is een samenwerkingsverband van Universiteit Twente, Maastricht University, TNO en het NIVEL. Het is door NWO erkend als een van de acht Centres of Research Excellence. eLabEL wordt via het IMDI-programma (Innovative Medical Devices Initiative) gesubsidieerd door ZonMw.

De Transformatieprijs werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt, de High Potential voor het eerst. De prijzen zijn bedoeld om de transformatie van de eerste lijn een push te geven. De Transformatieprijs van 5000 euro wordt uitgereikt aan een project dat het afgelopen jaar de kwaliteit van zorg sterk heeft verbeterd en waarin ICT een wezenlijk onderdeel vormt. De ‘High Potential’ van 2500 euro ging naar een veelbelovend project dat echter nog niet of nog maar net is gestart. Dit project kan in een later stadium meedingen naar de Transformatieprijs.

De Eerstelijns Transformatieprijs is een initiatief van de organisatoren van het congres 'De eerste lijn transformeert: Samenwerking tussen de 0e en de 1e lijn'. Dit zijn het Jan van Es Instituut, de Landelijke Vereniging Georganiseerde eerste lijn (LVG), Zorggroep Almere, het ROS netwerk en sinds dit jaar de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). De prijzen zijn beschikbaar gesteld door PharmaPartners.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.