Ads Top

KPN helpt zorg veiliger communiceren

Tijdens de e-healthweek geeft KPN het startschot voor een actie om ruim 8.000 eerstelijns zorgverleners, die gebruik maken van een E-Zorg verbinding, vanaf het eerste kwartaal 2017 gratis de beschikking te geven over Zorg Messenger.

De KPN Zorg Messenger, gelanceerd in september 2016, is een veilig en laagdrempelig alternatief voor communicatie via mail en chat in de zorg, waarbij het waarborgen van de veiligheid van patiëntgegevens cruciaal is. Minister Edith Schippers van VWS heeft de noodzaak tot betere bescherming van gegevens in de zorg recentelijk nog onderstreept met een oproep aan zorgverleners om snel over te stappen op een veilig en betrouwbaar alternatief.

De zorg is een van de belangrijke sectoren voor KPN en heeft al jaren bijzondere aandacht voor veilige samenwerking, het verhogen van de efficiency en het verhogen van de autonomie voor zorgbehoevenden met behulp van ICT.

Met het gratis ter beschikking stellen van Zorg Messenger wil KPN bijdragen aan het verbeteren van de privacy en beveiliging in de zorg. Zo kunnen zorgverleners met Zorg Messenger niet alleen onderling veilig communiceren, maar ook met patiënten. Voor patiënten is de Zorg Messenger altijd gratis.

Zorgverleners, zoals medisch specialisten, die nu niet zijn aangesloten via E-zorg, kunnen zich aanmelden via de website van E-Zorg. Dit initiatief is onderdeel van de e-healthweek 2017, waarvan KPN één van de deelnemers is. De e-healthweek wordt georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ECP | Platform voor de Informatiesamenleving en vindt plaats van 23 t/m 27 januari 2017. Meer informatie is te vinden via de website.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.