Ads Top

Compaan, Innospense en Sensara lanceren E-Held.nu

E-Health aanbieders Compaan, Innospense en Sensara willen gezamenlijk voor een versnelling van de implementatie van E-Health zorgen. Ze trekken ten strijde tegen de terughoudendheid en willen met hun initiatief iedereen in de zorgketen enthousiast en bewustmaken van de vele voordelen die E-Health de zorgsector én de samenleving te bieden heeft.

E-Health draait nu vaak nog om techniek. Het is echter tijd de koers te verleggen van de techniek naar de mens. Want het is niet de techniek, maar wijzelf die bepalen hoe E-Health zich ontwikkelt, zeggen de drie partijen. Met het nieuwe platform, naar een idee van Reinout Engelberts (CEO Sensara), Joost Hermanns (medeoprichter Compaan) en Thijs van Nuenen (oprichter Innospense) willen zij E-Health dát menselijke gezicht geven.

Uit onderzoeken en uit hun eigen ervaring is gebleken dat de techniek veraf staat van de mensen die er mee moeten gaan werken. Onbekend maakt immers onbemind, en dat houdt grootschalige implementatie tegen. Juist datgene wordt met het nieuwe platform doorbroken.

Zo zijn Jur Botter (Wethouder WMO Zorg & Welzijn uit Haarlem), Menno Jansen (Programma Manager Zorginnovatie bij CZ) en Jacqueline van Vliet (Manager Aafje Thuiszorg en Zorghotels) te zien in de campagne die op de Zorg & ICT Beurs geïntroduceerd zal worden. Zij laten hiermee zien, dat ook zij vinden dat het gebruik van E-Health opgeschaald moet worden. Menno Jansen: “E-Health is fundamenteel anders denken en doen. Het gaat om creatieve destructie van bestaande businessmodellen en daarvoor hebben we E-Helden hard nodig!”. Jur Botter: "Ik denk dat dit nog maar het begin is. Straks zijn er nog veel meer mooie, nieuwe technieken voor ouderen toegankelijk”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.