Ads Top

Thomas Maal eerste hoogleraar 3D-technologie in de gezondheidszorg

Dr. Thomas Maal is benoemd tot hoogleraar 3D-Technologie in de gezondheidszorg aan de Radboud Universiteit/Radboudumc met ingang van 1 november 2018.

Maal is gespecialiseerd in het toepassen van de allernieuwste 3D-technologieën in de gezondheidszorg. De nieuwe mogelijkheden van deze technologie, zoals patiëntspecifieke virtuele operatieplanningen en 3D-geprinte anatomische modellen, leiden ertoe dat zorg en behandelplan op de wensen en situatie van de patiënt kunnen worden toegespitst.

Maal begon in 2005 met de toepassing van 3D-fotografie bij de afdeling Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie in het Radboudumc en sinds 2012 is hij er staflid en coördinator van het 3D-lab. In 2013 werd hij eveneens coördinator van het 3D-Lab in het AMC Amsterdam.
Thomas Maal (Rotterdam, 1981) behaalde in 2006 zijn Master Biomedical Image Sciences aan de Universiteit Utrecht. In 2012 promoveerde hij - cum laude - aan de Radboud Universiteit op het gebied van de medische wetenschappen.

Als hoogleraar zal hij zich inzetten voor verdere implementatie van 3D technologie in de gezondheidszorg. Hij zal zijn onderzoekslijn voortzetten en steeds op zoek blijven gaan naar innovatieve 3D-technologieën om de patiëntenzorg te veranderen en verbeteren. Daarnaast zal hij het bestaande landelijke netwerk verder uitbouwen. Hierdoor kunnen meer patiënten in Nederland (en daarbuiten) profiteren van de enorme mogelijkheden van het gebruik van 3D-technologie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.