Ads Top

TechMed Centrum van Universiteit Twente benoemt medisch directeur

Het Technisch Medisch Centrum (TechMed Centrum) van de Universiteit Twente heeft Jouke Tamsma (55) benoemd tot medisch directeur. Tamsma is op 15 augustus gestart met deze nieuwe functie bij het TechMed Centrum. Daarnaast blijft hij als medisch specialist verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Met de aanstelling van Tamsma is de directie van het TechMed Centrum in Enschede compleet.

Het TechMed Centrum richt zich op innovatie in de gezondheidszorg door middel van gepersonaliseerde technologie. Om dat te bereiken brengt het TechMed Centrum studenten, wetenschappers, zorgdeskundigen en ondernemers bij elkaar. De medisch directeur speelt een belangrijke rol in het faciliteren van de samenwerking met de klinische praktijk. Tamsma kijkt uit naar zijn nieuwe rol: “Ik sta straks met één been in de medische praktijk en met het andere in de wereld van technologie, innovatie en wetenschap. Zo kan ik helpen om die werelden beter met elkaar te verbinden voor studenten en onderzoek. Dat vind ik een hele mooie uitdaging.”

De zorgsector staat de komende jaren voor veel uitdagingen. Tamsma: “Denk bijvoorbeeld aan oplopende personeelstekorten, het feit dat mensen langer thuis blijven wonen en de vraag hoe we de kosten van het zorgstelsel beheersbaar kunnen houden. Tegelijkertijd willen we de uitkomsten van behandelingen verder verbeteren en de ziektelast voor patiënten verlagen. Nieuwe technologie kan een grote bijdrage leveren aan de toekomst van de zorg.”

“Je zou kunnen zeggen dat alle grote doorbraken in de geneeskunde het gevolg zijn van technologische ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan de röntgenfoto, de MRI-scan, of meer recent de opkomst van de operatierobot en eHealth. Het TechMed Centrum doet niet alleen onderzoek naar nieuwe technologie, maar werkt ook aan implementatie van innovaties in de praktijk en het opleiden van zorgprofessionals voor de snel veranderende medische wereld. Het TechMed Centrum kan daarmee een internationale hotspot worden voor de moderne geneeskunde en gezondheidszorg. Een ontmoetingsplaats voor iedereen in de zorg die van creativiteit en innovatie houdt. Als ik daar een kleine bijdrage aan kan leveren, dan zou ik dat fantastisch vinden”, aldus Tamsma.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.