Ads Top

Erasmus Universiteit, TU Delft en Erasmus MC gaan samenwerken aan medtech

Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmus Universitair Medisch Centrum en TU Delft willen hun wetenschappelijke samenwerking structureel uitbouwen op het gebied van Health & Technology.

Erasmus Universiteit en TU Delft willen samen met Erasmus MC een ecosysteem creëren waarin topwetenschappers tot nieuwe ontdekkingen en slimme oplossingen kunnen komen die de gezondheidszorg effectiever en efficiënter maken, gezondheid en de kwaliteit van leven verbeteren en mensen in staat te stellen om op afstand van het ziekenhuis hun gezondheid zelf te managen.

De HealthTech Campus die gepland is in Rotterdam zal fysiek ruimte bieden aan wetenschappers uit onder meer geneeskunde en gezondheidswetenschappen, technische wetenschappen en sociale wetenschappen om samen met bedrijven en instellingen te werken in start-ups, scale-ups en wet-labs.

De Erasmus Universiteit zal met name inzetten op meer kennisontwikkeling en onderwijs over datascience en kunstmatige intelligentie. Daarmee bouwt de universiteit voort op bestaande sterktes over de toepassing van nieuwe technieken als AI voor de maatschappij en de economie. sterktes van de TU Delft en Universiteit Leiden, ontstaat er een sterk Zuid-Hollands kenniscluster op AI. De gezamenlijke ambitie van de LDE-universiteiten is bovendien om op termijn meer dan 85.000 studenten kennis van AI en datascience mee te geven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.