Ads Top

Huisartsen ’t Gooi starten unieke pilot telebegeleiding COPD-patiënten

Huisartsen in de regio Gooi en Vechtstreek starten samen met fysiotherapiepraktijken en ziekenhuis Tergooi met het aansluiten van de eerste patiënten op EmmaCOPD.

Deze telebegeleidingstoepassing ondersteunt patiënten met de chronische longziekte COPD om voldoende te bewegen en zogenoemde longaanvallen vroegtijdig te herkennen. Dit kan ziekenopnames voorkomen.

Met EmmaCOPD worden patiënten op afstand begeleid door de praktijkondersteuner, huisarts en fysiotherapeut. De toepassing bestaat uit een coachingsfunctie en een smartphone-app. Met de coachingsfunctie kan de eigen fysiotherapeut patiënten op afstand coachen met behulp van een Fitbit-smartwatch en speciaal aangepaste software. De smartphone-app helpt een COPD-patiënt via een speciaal algoritme de juiste actie te nemen als zich symptomen van een aanval voordoen.

De mantelzorger van de patiënt heeft een belangrijke functie in het ondersteunen van de patiënt als deze moeite heeft om aan zijn persoonlijke dagelijkse activiteit te komen. Met toestemming van de patiënt ontvangt deze buddy een sms of appje als de patiënt te ver onder de persoonlijke doelstelling ligt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.