Ads Top

Zelftesten voor alle huishoudens in Nederland

Alle huishoudens in Nederland krijgen vanaf dinsdag 10 augustus een brief op de mat waarmee zij kosteloos twee corona-zelftests kunnen bestellen. Met een code in de brief kunnen mensen online de tests aanvragen, die binnen anderhalve week worden thuisbezorgd.

Tussen 10 augustus en 1 september ontvangen 8 miljoen huishoudens in Nederland een brief om zelftesten te bestellen. In de brief wordt gewezen op het belang van testen voordat mensen weer naar plekken gaan waar grote groepen mensen samenkomen, zoals school of werk. Ook wordt uitgelegd wanneer een zelftest nuttig is en wanneer iemand zich juist bij de GGD moet laten testen. En de basisregels krijgen opnieuw aandacht: houd afstand, was vaak je handen, zorg binnen voor frisse lucht en blijf thuis en laat je testen bij klachten.

De landelijke verspreiding van zelftests gaat gepaard met een brede campagne op radio en tv, waarmee de overheid mensen wil wijzen op het belang van testen om besmettingen te voorkomen. Want onderzoek wijst uit dat iemand besmettelijk kan zijn zonder zelf klachten te hebben. En hoewel gevaccineerde mensen minder makkelijk het virus overdragen, kunnen ook zij in sommige gevallen nog steeds anderen besmetten. Daarom kan het nuttig zijn om voor de zekerheid een zelftest af te nemen voor een bijeenkomst met andere mensen. 

Ook op andere manieren probeert het kabinet het makkelijk te maken voor mensen om zich te testen op corona. Medewerkers van de GGD delen bijvoorbeeld kosteloos zelftests uit aan terugkerende reizigers op Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport, Maastricht Aachen Airport en Groningen AirPort Eelde. Ook studenten krijgen kosteloos zelftests tot hun beschikking om zich in de zomer en bij de start van het studiejaar te testen. Het kabinet heeft daarnaast zelftests gedoneerd aan Voedselbank NL en het Armoedefonds om sociale minima ook de gelegenheid te geven gebruik te maken van zelftests.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.