Ads Top

Heel Rotterdam gezonder met de VITR Vitaalscan

Rotterdam heeft een primeur met stadsbrede leefstijlinterventie: met de online VITR Vitaalscan kunnen alle Rotterdammers vanaf nu meer inzicht krijgen in hun eigen gezondheid en gezondheidsrisico’s.

Hoewel de gemiddelde levensverwachting in Nederland stijgt, is het nog geen vanzelfsprekendheid dat we allemaal in goede gezondheid ouder worden. Ongezonde leefgewoonten als roken, te weinig bewegen en ongezonde voeding hebben een negatieve impact op de volksgezondheid. Zeker in Rotterdam, waar inwoners gemiddeld ongezonder zijn dan in de rest van Nederland.

De VITR Vitaalscan wordt gratis aangeboden aan alle Rotterdammers. De scan heeft een Nederlandse, Engelse, Arabische, Turkse en Spaanse versie en kan in die talen in zijn geheel worden voorgelezen. Binnenkort is ook een editie in beeldtaal beschikbaar, speciaal voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. 

De Vitaalscan, die is ontworpen door SmartVitaal, is onderdeel van VITR. Dit staat voor Vitaal Innovatie Traject Rotterdam. Doel van VITR is met behulp van slimme technologie Rotterdammers te motiveren hun leefstijl te verbeteren. VITR is een initiatief van het VITR Consortium, dat wordt gevormd door Erasmus MC, Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam, SmartVitaal, wmo radar, Medical Delta Living Lab Vit for life en Stichting Lezen.



Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.