Ads Top

Winnaars van de Pioneers in Health Care Innovatiefonds vouchers bekendgemaakt

Met een speciaal innovatiefonds stimuleren hogeschool Saxion, de Universiteit Twente (UT), MST, Deventer Ziekenhuis, ZGT en Reggeborgh de duurzame samenwerking tussen de wereld van nieuwe technologie en de medische praktijk. Nadruk ligt op de toepassing van nieuwe technologie in de zorg, die leidt tot patiëntvriendelijkere en betere zorg. De uitreiking vond plaats bij de Hogeschool Saxion in Enschede.

Dit jaar werden 32 voorstellen ingediend, waarvan 11 onderzoeksteams werden beloond met een voucher. Zo is er onder meer een voorstel ingediend over hoe patiënten beter kunnen herstellen na een voetreconstructie met het ‘Twents voetmodel’. In een ander onderzoek wordt gekeken of onbewerkt voedsel leidt tot minder obesitas bij kinderen waarbij een app ouders en kinderen ondersteunt. Een ander onderzoeksvoorstel richt zich op de vraag of we het gebruik en misbruik van opioïden kunnen verminderen met een intellectuele dispenser, waardoor een verslaving aan opioïden mogelijk kan worden tegengegaan. In de bijlage zijn de samenvattingen van deze drie en de andere winnende voorstellen te vinden. Het is nu aan de winnende onderzoeksteams om de haalbaarheid van hun ideeën te testen, om ze verder te ontwikkelen en te evalueren.

Met het PIHC Innovatiefonds stimuleren Saxion, de UT, MST, Deventer Ziekenhuis, ZGT en Reggeborgh de duurzame samenwerking tussen de wereld van de nieuwe technologie en de medische praktijk. Gezamenlijk voorzien de betrokken organisaties jaarlijks een budget van 660.000 euro voor het PIHC Innovatiefonds en zetten zij zich in voor de langdurige voortzetting van het programma.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.