Ads Top

HealthSage AI haalt € 3M seed financiering op voor Open Generative AI Platform

HealthSage AI kondigt – minder dan een jaar na de oprichting – vandaag aan dat het een seed investering van € 3 miljoen heeft opgehaald. Daarmee zal HealthSage AI zijn generative AI-platform, dat volledig is gewijd aan de gezondheidszorg, nog verder uitbreiden en opschalen.

Dit platform biedt een betrouwbare en transparante basis voor de ontwikkeling en adoptie van tal van AI-toepassingen voor de zorg, waaronder het eigen large language model (LLM) van HealthSage AI: Note-to-FHIR.

De seed-ronde van € 3 miljoen (die was overtekend) wordt geleid door Peak, met co-investeringen
van Healthy.Capital, Rubio Impact Ventures en health tech-ondernemers Jaap Maljers en Jeroen Tas.

Met deze investering zal HealthSage AI het team verder uitbouwen, de producten commercieel
beschikbaar maken, en de uitbreiding van het klantenbestand versnellen. Dit alles draagt bij aan het doel van HealthSage AI: het ontwikkelen van een open platform met een groot en divers aanbod aan AI-tools ten behoeve van meer efficiënte en effectieve zorg – voor zorgverleners, -instellingen en patiënten.

HealthSage AI is in 2023 opgericht door Harm-Jan Wessels en Marcel Alberti. Zij hebben tientallen jaren ervaring in de Healthcare IT, zowel binnen medtech corporates als door het bouwen van succesvolle scale-ups. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.