Ads Top

Hybride zorgmodel leidt tot 40 procent daling in huisartsenbezoeken

Arts en Zorg Groep is de grootste eerstelijnszorg organisatie van Nederland en lanceerde in 2023 het hybride zorgconcept Gezond.nl. Via de gebruiksvriendelijke app kunnen patiënten direct chatten met de huisarts en indien nodig wordt een afspraak op de eigen praktijk van de patiënt gemaakt.

Het eerste jaar is maar liefst 75 procent van de zorgvragen door huisartsen via de chat afgehandeld, wat geresulteerd heeft in 40 procent minder consulten op het fysieke spreekuur. Dit betekent meer tijd voor de patiënt.

Patiënten kunnen hun niet-urgente zorgvragen direct stellen aan een huisarts van Gezond.nl via de app. Indien nodig plant de huisarts een afspraak in bij de vaste lokale praktijk van de patiënt. De app is een bewezen, beveiligde functionele applicatie uit Finland met meer dan 2,1 miljoen gebruikers, en is sinds begin 2023 ook actief in Nederland. Deze hybride zorgvorm helpt aanzienlijk bij het verminderen van de hoge druk op zorgverleners, maar ook voor de patiënt biedt het voordelen. Patiënten kunnen hun niet-urgente zorgvragen aan een online huisarts voorleggen, waar en wanneer hen dat uitkomt, ook ’s avonds en in het weekend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.