Ads Top

Nieuwe app maakt 24/7 online consult met Nederlandse dermatoloog mogelijk

Online zorgverlener 247dermatoligist heeft een nieuwe app gelanceerd, waarmee gebruikers op elk moment en vanuit elke locatie een Nederlandse dermatoloog kunnen raadplegen, ook tijdens hun vakantie. Na het invullen van een vragenlijst en het uploaden van enkele foto’s, ontvangen ze binnen enkele uren een diagnose, een behandeladvies en een recept.

De app is de nieuwste vorm van zogeheten teledermatologie. Daarbij hoeven patiënten niet naar het ziekenhuis, maar kunnen ze via online afspraken geholpen worden. Dat zorgt voor kortere wachtlijsten, minder reistijd en lagere kosten, blijkt uit onderzoek. Vooral tijdens de coronapandemie beleefden deze online consulten een piek.

Ondertussen zijn de wachtlijsten voor een dermatoloog in een Nederlands ziekenhuis opgelopen en moeten mensen momenteel een week tot wel drie maanden wachten voordat ze een arts zien.

Ook huisartsen die patiënten doorverwijzen zijn tegenwoordig overbelast, waardoor mensen met huidklachten soms wel zeven dagen of langer moeten wachten voordat ze daar terecht kunnen. Door vakantiesluitingen en door het faillissement van huisartsketen Co-Med is dat probleem de afgelopen tijd groter geworden. Via de app van 247dermatologist krijgen mensen 24 uur en zeven dagen per week direct online contact met een dermatoloog. De app is te downloaden in de gebruikelijke app stores.

Ook dermatologen hebben het tijdens de vakantieperiode druk. Vakantiegangers krijgen vaak te maken met huidproblemen zoals acne-uitbarstingen, warmte-uitslag, zonnebrand en contactdermatitis. In plaats van zelf op internet in soms twijfelachtige bronnen te zoeken naar een diagnose en een medicijn, kunnen ze via de app in contact komen met gecertificeerde Nederlandse dermatologen en snel en effectief hulp krijgen.

247dermatologist is een klein jaar geleden begonnen. Tot nu verliepen de online consulten via de website. Met de app werkt dat nog sneller en eenvoudiger en is dermatologische zorg toegankelijk voor iedereen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.