Ads Top

Carenzorgt.nl stelt zorgdossier open voor patiënt en familie

Carenzorgt.nl, een onderdeel van Nedap healthcare, maakt het mogelijk voor patiënten, familie en mantelzorgers om online inzicht te krijgen in het cliëntdossier van de zorginstelling. Het gaat hier om de dagelijkse rapportages van verpleegkundigen en om meetwaarden zoals bloeddruk en gewicht. Carenzorgt.nl wil zo de zorg aan patiënten en de afstemming tussen patiënt, familie en zorgverleners efficiënter maken.
Tot nu toe was het raadplegen van het papieren zorgdossier de enige mogelijkheid om als patiënt, mantelzorger of familie op de hoogte te blijven van het wel en wee van iemand die thuiszorg ontvangt of in een verzorgingshuis woont. Het online zorgdossier van Carenzorgt.nl maakt nu het raadplegen van informatie 24 uur per dag mogelijk.
Beveiliging en privacy is essentieel voor een online zorgdossier, daarom gebruikt Carenzorgt.nl dezelfde beveiliging als internetbankieren. Je logt in op een beveiligde site en je kunt pas bij het dossier nadat je via een SMS je identiteit hebt bewezen.
In april start KinderThuisZorg als eerste met de implementatie van het online dossier in Carenzorgt.nl. KinderThuisZorg is een ideale kandidaat omdat de meeste patiënten en familie dagelijks werken met internet, in tegenstelling tot patiënten uit de ouderenzorg. Voor een filmpje over de werkwijze: klik hier.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.