Ads Top

Medische plas-app iP Plaslijst

Vandaag lanceert de Nederlandse app-bouwer Synappz Medical Apps haar eerste iPhone-app in de Nederlandse App Store onder de naam iP Plaslijst. Daarnaast wordt de app formeel gelanceerd tijdens de 26e editie van de prestigieuze SXSW-conferentie in Austin (USA). Synappz maakt daar onderdeel uit van de Nederlandse Handelsroute en is met een stand aanwezig in het Holland Paviljoen. Dit initiatief wordt financieel mede ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.
De medische app iP Plaslijst biedt de gebruiker de mogelijkheid om binnen de privacy van de eigen omgeving heel comfortabel een zogenaamde digitale plaslijst te maken. In een plaslijst houdt iemand gedurende een of meerdere dagen precies bij wat hij/zij drinkt, plast en eventueel aan urine verliest. Een plaslijst biedt diepgaand inzicht in de waterhuishouding van de gebruiker en vormt daarmee de belangrijkste input voor de medische diagnosestelling van blaas- en plasproblemen. Plaslijsten worden veel gebruikt door urologen, maar ook door gynaecologen, bekkenbodemtherapeuten en huisartsen.
iP Plaslijst is ontstaan vanuit de behoefte aan een digitaal alternatief voor de bestaande papieren plaslijst. Het idee voor een digitale plaslijst komt voort uit het gedachtengoed van Erich Taubert, uroloog verbonden aan het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem. Taubert benaderde de experts van Synappz Medical Apps om zijn idee vorm te geven, vooral omdat Synappz de noodzakelijke expertise en het netwerk bezit om een dergelijke hoogwaardige app te kunnen realiseren.
De app is gratis te downloaden en de gebruiker kan via een Demo Mode alle functionaliteit in alle rust uitproberen. Pas als de eigen gegevens daadwerkelijk moeten worden vastgelegd, koopt de gebruiker een of meerdere Cycli van 24 uur via In-App Purchasing. Aan het einde van een Cyclus wordt automatisch een aantrekkelijk pdf-rapport gegenereerd, waarin veel gebruik wordt gemaakt van infographics. Ook wordt de uitkomst vergeleken met internationale normaalwaarden. Dit rapport kan desgewenst direct vanuit de app per email worden verstuurd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.