Ads Top

Unieke app voor oogartsen

Synappz Medical Apps introduceert hEyeway: een unieke medische app voor oogartsen. Het idee voor een dergelijke app is afkomstig van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Een speciale adapter koppelt een iPhone aan een spleetlamp. Met behulp van de app kan de oogarts vervolgens op eenvoudige wijze foto's en video's maken van het oog, deze bespreken en delen met de patiënt of met collega-oogartsen.
Oogarts Jan-Tjeerd de Faber van Het Oogziekenhuis Rotterdam: "Er zijn camera's op de markt die gekoppeld kunnen worden aan een spleetlamp. Deze zijn echter zeer kostbaar. Met een iPhone en een adapter kan dit veel goedkoper. Dankzij hEyeway kun je foto's die met de iPhone gemaakt zijn bovendien gemakkelijk en veilig opslaan en delen Het is vooral aantrekkelijk dat ik in een paar seconden een foto maak die ik meteen met de patiënt kan bespreken. Een foto zegt meer dan duizend woorden." Het idee van De Faber is door het Rotterdams Oogheelkundig Instituut in samenwerking met Synappz Medical Apps doorontwikkeld en geïmplementeerd.
"Wij ontwikkelen apps die revolutionair zijn," aldus CEO Erik van der Zijden. "In dit geval gaat het niet zomaar om een app maar om een volledige service: een ecosysteem bestaande uit een houder voor de iPhone, een app en een platform om foto's veilig op te slaan, gemakkelijk te ontsluiten en met collega's of patiënten te delen." hEyeway is mede financieel mogelijk gemaakt door Alcon Pharma Benelux en is gebaseerd op een abonnementsvorm. Voor de Benelux heeft Alcon licenties afgenomen die aan oogartsen in Nederland, België en Luxemburg aangeboden zullen worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.