Ads Top

Nieuwe Philips innovatie geeft ongekend beeld vaatnetwerk hersenen

Koninklijke Philip kondigde vandaag de introductie aan van NeuroSuite, een nieuwe, geïntegreerde oplossing voor ondersteuning en verbetering van minimaal invasieve, beeldgeleide neurologische ingrepen. Dit is een snelgroeiende markt met een gemiddeld jaarlijkse groei van circa 9 procent. Deze nieuwe interventionele röntgenoplossing van Philips maakt een effectievere geleide en plaatsing mogelijk van medische hulpmiddelen die worden gebruikt bij de behandeling van aandoeningen in de hersenen.

Het Karolinksa Universiteitsziekenhuis in Zweden wordt het eerste ziekenhuis ter wereld dat NeuroSuite gaat inzetten. Het nieuwe systeem is hier recent in gebruik genomen. Het Karolinska Universiteitsziekenhuis is een van 's werelds toonaangevende medisch centra en een expertisecentrum op het gebied van de behandeling van beroerte.

Neuroradiologie is een gebied binnen de radiologie dat zich bezighoudt met de diagnosticering en minimaal invasieve behandeling van hersenen, hoofd, hals en wervelkolom. Bij deze behandelingen moet een katheter worden ingebracht die op geleide van livebeelden via een zeer nauw (bij bloedvaten van minder dan 3 mm doorsnede) en kronkelig vaatstelsel naar de behandelingsplaats wordt geleid. Nieuwe hulpmiddelen (bijv. stents en flow diverters) maken nieuwe behandelingen mogelijk voor herseninfarcten of grote aneurysma's in de hals, maar de alsmaar kleinere ontwerpen maken die hulpmiddelen ook steeds lastiger waar te nemen op röntgenbeelden. Dit kan een extra uitdaging vormen voor plaatsingen en voor beoordeling van de behandeling.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden bestaat de NeuroSuite van Philips uit een zogenaamd bi-plane (met twee C-bogen uitgerust) interventioneel röntgensysteem met een unieke combinatie van twee nieuwe detectoren. Zo produceert de frontale FD20-detector van Philips live 2D en 3D-beelden voor live-navigatie en onmiddellijke feedback tijdens de behandeling. De kleinere, FD15-detector aan de zijkant (lateraal) kan voorbij de schouders en zeer dicht bij het hoofd worden gepositioneerd. Deze korte afstand tot het hoofd en de combinatie van detectoren geeft een scherp beeld van de volledige hersenen terwijl minder rontgenstraling nodig is. Ook wordt de 3D-beeldvorming geoptimaliseerd die nodig is tijdens ingrepen in de hersenen of wervelkolom.

Het hart van NeuroSuite wordt gevormd door twee belangrijke elementen. Het Philips AlluraClarity-röntgensysteem, dat de hoeveelheid röntgenstraling tijdens neurologische ingrepen met 73 procent verminderd zonder dat dit invloed heeft op de beeldkwaliteit, en VasoCT, waarmee intracraniële hulpmiddelen (speciaal voor binnen de schedel) en anatomie tot in het kleinste detail zichtbaar kunnen worden gemaakt. Het verbetert de visualisatie van hulpmiddelen in de bloedvaten (endovasculaire hulpmiddelen) en bloedvatmorfologie tot en met de haarvaten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.