Ads Top

Founda Health neemt Philips Interoperability Solutions over

Founda Health, het data- en applicatie-integratieplatform voor de gezondheidszorg, neemt Philips Interoperability Solutions (voorheen Forcare) over. Philips Interoperability Solutions is een wereldwijde speler op het gebied van gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen voor het coördineren van patiëntenzorg. De overname versterkt de nationale en internationale activiteiten van Founda Health. Met de acquisitie bouwt Founda Health verder aan een moderne, schaalbare en betaalbare (data)infrastructuur die bijdraagt aan innovatie waar zowel zorgverleners als patiënten van profiteren.

Innovatie in de gezondheidszorg wordt nog te vaak belemmerd door verouderde IT-systemen en een grote diversiteit in de mate van standaardisatie. Founda Health neemt deze belemmeringen weg met een platform dat nieuwe digitale oplossingen en bestaande (oudere) IT-systemen eenvoudig met elkaar laat communiceren. De technologie van Forcare sluit hier naadloos op aan: het platform maakt het mogelijk om medische gegevens ook tussen zorgverleners onderling uit te wisselen.

Het Philips Interoperability Solutions-team wordt geïntegreerd met het team van Founda Health. De voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.