Ads Top

Philips-onderzoek toont aan dat medicatietrouw door connected technologie drastisch verbetert

Philips heeft vandaag nieuwe onderzoeksresultaten bekendgemaakt waaruit blijkt dat een zogenoemde connected medicijndispenser patiƫnten met chronische aandoeningen kan helpen hun langdurige behandelingen beter na te leven.

Voor het onderzoek werden gedurende een jaar gebruikersgegevens van 1.300 Nederlandse patiƫnten geanalyseerd. Uit de analyses bleek dat 96 procent van de patiƫnten die gebruikmaakten van de Philips Medido, een medicijndispenser, zich hield aan het medicatieschema.

Ook laten de onderzoeksgegevens zien dat de Medido-gebruikers zich ook op termijn aan de therapie-eisen hielden, waarbij er weinig verschillen in naleving waren tussen de eerste en elfde gebruiksmaand.

Voor een optimaal behandelingsresultaat moeten patiƫnten hun volgens recept verplichte medicijnen consequent innemen. Uit onderzoek blijkt echter dat circa 50 procent van de chronisch zieken zich niet houdt aan de aanbevelingen van hun arts.

Patiƫnten missen bijvoorbeeld een dosis, gebruiken een onjuiste hoeveelheid of nemen hun medicijn in op het verkeerde tijdstip.

De Philips Medido is een innovatieve medicijndispenser voor thuisgebruik die chronisch zieken en zorgverleners ondersteunt. Wanneer een patiƫnt een dosis moet innemen, zorgt de dispenser automatisch voor een herinnering.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.