Ads Top

Mint Solutions haalt 5 miljoen euro vervolgfinanciering op

Mint Solutions Holding BV, de Nederlandse ontwikkelaar van het revolutionaire medicatie-veiligheidsprogramma MedEye, heeft 5 miljoen euro opgehaald bij bestaande en nieuwe investeerders.

De financieringsronde werd geleid door de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM Capital) en de bestaande aandeelhouders LSP (Life Sciences Partners). Andere aandeelhouders, waaronder NSA Ventures en een aantal private IJslandse investeerders, deden ook mee aan deze ronde.

De kapitaalinjectie wordt gebruikt voor de uitrol van het door Mint ontwikkelde MedEye systeem, dat erop is gericht om medicatiefouten te stoppen en voorkomen, en de efficiëntie in ziekenhuizen en zorginstellingen te verbeteren. Door een combinatie van innovatieve hardware en software en een naadloze integratie met ziekenhuisinformatiesystemen stelt MedEye verpleegkundigen in staat medicatie automatisch te controleren aan het bed. Zo wordt gegarandeerd dat patiënten de juiste medicijnen, in de juiste dosering en op het juiste moment krijgen toegediend. Na succesvolle implementatie bij een aantal Nederlandse ziekenhuizen bereidt Mint zich voor op uitbreiding naar aangrenzende marktsegmenten en andere landen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.