Ads Top

Ontmoetingsplek voor zorginnovaties

In de Rotterdam Science Tower is donderdag 23 februari de Life Sciences & Health Hub geopend. Dit is een nieuwe ontmoetingsplek voor ondernemers, wetenschappers en zorgorganisaties.

In Rotterdam zijn ruim honderd bedrijven actief in Life Sciences & Health (LS&H). De stad beschikt, mede dankzij kennisinstellingen als het Erasmus MC en de EUR, over het grootste LS&H-netwerk van Nederland. De Hub stelt als 'Living Lab' bedrijven, onderzoekers en zorgorganisaties in staat om samen nieuwe zorginnovaties te ontwikkelen en ze vervolgens door patiënten en cliënten te laten testen.

“Als gemeente zijn we heel blij met de lancering", zegt Maarten Struijvenberg, wethouder Werkgelegenheid en Economie. "De LS&H-sector is een grote werkgever en een van de belangrijkste economische sectoren in de stad. De Hub draagt bij aan innovatie en ontwikkeling in de gezondheidszorg en de medische wetenschap. Ik vind het geweldig dat ondernemers, wetenschappers én Rotterdammers nu fysiek samenkomen om innovaties te ontwikkelen en te ervaren."

Thijs Spigt, directeur van Erasmus MC Technology Transfer Office (TTO): "Vanuit TTO begeleiden wij met name wetenschappers, maar ook medewerkers, zoals een verpleegkundige, met nieuwe innovatieve ideeën. Dit kan gaan om een nieuw medicijn, maar ook om een wasstraat voor het ziekenhuisbed. We helpen de kennis te beschermen, zoeken naar samenwerkingspartners en de juiste financiering om een product op de markt, ofwel bij de patiënt te krijgen. Een van de manieren is een start-up oprichten. Deze faciliteren we in de Incubator en nu ook in de Life Sciences & Health Hub."

De Hub is een initiatief van het Erasmus MC, Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE), het Life Sciences & Health Consortium en de gemeente Rotterdam.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.