Ads Top

Ledger Leopard aan de wieg van eerste blockchain baby

Vorige week woensdag is een praktijkproef gestart rondom blockchain in de kraamzorg. Initiatiefnemers coƶperatie VGZ en Zorginstituut Nederland doen een proef van drie maanden. Samen met kraamzorgorganisaties Liemerscare, Kraamzorg Zuid-Gelderland en Kraamzorg VDA, wordt de komende maanden door ongeveer 50 kraamgezinnen de blockchaintoepassing ‘Mijn Zorg Log’ gebruikt.

Gedurende deze proefperiode wordt getoetst wat de toepassing van blockchaintechnologie in de praktijk betekent voor de administratieve processen rondom kraamzorg. Blockchainspecialist Ledger Leopard ontwikkelde in opdracht van Zorginstituut Nederland in 2017 het juridisch gecertificeerde Mijn Zorg Log en staat daarmee trots aan de wieg van de eerste blockchain baby.

Coƶperatie VGZ en Zorginstituut Nederland willen toetsen of het mogelijk is om de burger meer controle te geven over zijn eigen zorggegevens.

Aan de praktijkproef nemen drie kraamzorgorganisaties deel. Vorige week was het zover en kwam de eerste blockchain baby ter wereld. De kraamverzorgenden en de jonge moeders houden hun urenregistratie bij op een smartphone met Mijn Zorg Log. Hierdoor zijn de geregistreerde uren vastgelegd en direct inzichtelijk voor de verschillende partijen die bij de kraamzorg betrokken zijn. De moeder bepaalt zelf welke partijen zij toegang geeft tot haar gegevens. En zij heeft bovendien real time inzicht in hoeveel uren kraamzorg zij nog over heeft in haar budget. Controle achteraf is dus niet meer noodzakelijk. Eind april verwachten de partijen de eerste resultaten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.