Ads Top

Subsidies voor innovatieve producten van Groninger bedrijven

Twee Groninger bedrijven krijgen subsidie van de provincie Groningen voor vernieuwende producten. Het bedrijf Polyganics ontvangt 125.000 euro voor de ontwikkeling van een innovatieve hersenpleister.

Het bedrijf Polyganics uit Groningen gaat een unieke pleister ontwikkelen en testen die gebruikt kan worden om lekkage van hersenvocht na hersenoperaties tegen te gaan. Na hersenoperaties wordt het hersenvlies vaak afgesloten met hechtingen. In tien tot zeventien procent van die gevallen werkt deze afsluiting onvoldoende. Hierdoor treden er vaak ernstige complicaties op. Een alternatief voor de lekkage is er op dit moment niet. Het unieke van de pleister is dat hij goed hecht en na 30 dagen oplost waardoor niet opnieuw geopereerd hoeft te worden. Het Groninger bedrijf Syncom is de andere projectpartner voor de ontwikkeling van de benodigde lijm.

Daarnaast werkt Polyganics voor dit project met zes noordelijke toeleveranciers. Tijdens het project worden er vier nieuwe banen (fte's) gecreëerd bij Polyganics en Syncom samen. Polyganics verwacht in acht jaar te kunnen groeien met 40 banen (fte's) waarvan 90 procent op lbo- en mbo-niveau.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.