Ads Top

Imec.xpand en BOM investeren in startup Onera

Imec.xpand en BOM Brabant Ventures investeren in medische apparatuur voor slaapdiagnose van de Eindhovense startup Onera, een spin-off van imec Nederland dat samen met TNO deel is van het Holst Centre.

De financiering wordt gebruikt voor de ontwikkeling van een patiëntvriendelijk, kostenbesparend apparaat voor thuisgebruik dat net zo nauwkeurig diagnosticeert als apparatuur die wordt gebruikt in slaaplaboratoria.

Slaap gerelateerde problemen vormen een groeiend probleem in de gezondheidszorg. De afgelopen jaren waren innovaties vooral gericht op het ontwikkelen van eenvoudige screening-apparaten zoals slimme horloges of matrassensoren die vaak beperkte en onnauwkeurige informatie geven over de slaapkwaliteit.

Onera wil met de nieuwe apparatuur de concurrentie aangaan met de ‘gouden standaard’, de best mogelijke diagnostiek met superieure hardware en geavanceerde algoritmen, in combinatie met een maximaal draagcomfort. Omdat de apparatuur thuis gebruikt kan worden, verwacht het bedrijf een enorme verandering teweeg te brengen bij de diagnose en behandeling van slaapstoornissen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.