Ads Top

Data-analisten ABN AMRO werken mee aan verbetering diagnostiek hart- en vaatziekten

Samen met medisch specialisten en onderzoekers van het UMC Utrecht en de Hartstichting hebben data-analisten van de bank eind januari gewerkt aan het vinden van een methode om ernstige vaataandoeningen van het hart beter op te sporen. De eerste hoopvolle resultaten zijn er.

“Na een week hard werken hebben we een mooi resultaat geboekt”, zegt Tjebbe Tauber van ABN AMRO, Hij is initiatiefnemer van deze samenwerking, die ook wel een ‘hackathon’ wordt genoemd. “Op basis van ECG- en lab-gegevens kunnen we met 88 procent zekerheid voorspellen dat er geen schade in de grote vaten bij een patiënt te zien zal zijn op een MRI- of CT-scan. Voor de kleine vaten kunnen we dit met 80 procent zekerheid. En misschien stijgen deze percentages nog wel, want de volgende stap is dat we dit model verfijnen.”

Tijdens deze hackathon werd er gewerkt met verschillende type experts, legt Tjebbe uit. “De medici en de data-analisten. Die moeten elkaar gaan begrijpen. Want een data-analist kan geen ECG lezen, maar moet daar nu wel mee aan de slag. Andersom kan voor een data-analist een bepaalde analysetechniek een logische keuze zijn, maar zijn medici daar niet bekend mee. Tijdens een hackathon breng je het beste van twee werelden samen. We kunnen we van elkaar leren en elkaar helpen. Tijdens deze week zagen we dat ook andere bedrijven in onze sector dit een mooi project vonden. We kregen bijvoorbeeld hulp van 2 data-analisten & een strateeg van het Amsterdam Data Collective, een bedrijf dat normaal gesproken vooral consultancy voor de financiële sector doet.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.