Ads Top

Infectieradar brengt klachten COVID-19 in beeld

Vanaf vandaag kunnen mensen in Nederland helpen bij het in kaart brengen van klachten die kunnen wijzen op het nieuwe Coronavirus. Zij geven via de infectieradar eens per week door of zij in de afgelopen week koorts of andere klachten hadden. Hiermee kan het RIVM volgen hoe gezondheidsklachten verspreid zijn over het land en hoe dit zich ontwikkelt in de tijd. De gegevens dienen als input voor wetenschappelijk onderzoek.

Het RIVM volgt de ontwikkeling van het Coronavirus op basis van de verplichte meldingen van besmettingen door artsen. Maar veel mensen hebben lichte klachten en worden niet getest. Hierdoor is steeds minder goed te volgen hoe het coronavirus zich ontwikkelt in Nederland.

Met Infectieradar is het mogelijk toch een beeld te krijgen van de ontwikkeling van het Coronavirus. Hoe meer mensen meedoen, hoe betrouwbaarder dit beeld is.

Het RIVM hoopt op ongeveer 100.000 deelnemers verspreid in Nederland. Het maakt hiervoor overigens niet uit of mensen daadwerkelijk COVID-19 hebben of bijvoorbeeld griep of een verkoudheid.

De website Infectieradar is een onderdeel van Influenzanet. Dat is een Europees samenwerkingsverband met verschillende universiteiten en overheden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.