Ads Top

TechMed zet alle zeilen bij om ziekenhuizen te helpen

De coronacrisis legt een enorme druk op de zorg en het zorgpersoneel. Er dreigt ook nog eens een tekort aan medische hulpmiddelen en apparatuur. Het TechMed Centre van de Universiteit Twente start diverse initiatieven om de zorgsector te ondersteunen bij de aanpak van deze crisis. Van het snel bijscholen tot medici tot het ontwikkelen van nieuwe oplossingen voor beademing.

Medische professionals, zoals arts-assistenten en ook specialisten die urgente bijscholing nodig hebben om ingezet te worden in de frontlinie van de corona-zorg, kunnen bij TechMed terecht. Het centrum is daarvoor de mogelijkheden aan het opschalen en zet al het simulatieonderwijs in dat het in huis heeft.

Het meest in het oog springende project gaat over een techniek om meerdere patiënten op een verantwoorde manier gebruik te laten maken van één beademingsmachine. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk bestaande hulpmiddelen, op een slimme manier gecombineerd om snel te kunnen opschalen. In dit project werkt TechMed nauw samen met het Radboudumc, Amsterdam UMC en het Medisch Spectrum Twente.

Ook werkt TechMed aan de mogelijkheden van artifical intelligence om het verdere verloop van de ziekte te kunnen voorspellen. En de onderzoekers hebben veel ervaring met het plannen van schaarse capacitet van bijvoorbeeld intensive care units.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.