Ads Top

Consortium start ontwikkeling privacy-bestendige infrastructuur voor gezondheidsgegevens

TNO start samen met Performation, MRDM, Skaly en Digi.me het Connect2HealthConsumer consortium om een privacy-bestendige infrastructuur te ontwikkelen voor het samenbrengen van persoonlijke gezondheidsgegevens (zoals bijvoorbeeld data van apps en wearables).

Het project richt zich op de ontwikkeling van zogenoemde privacy respecting technologieën, standaarden en afspraken om persoonlijke gezondheidsdata met elkaar te verbinden zodat gezondheidsadviezen in de toekomst beter afgestemd kunnen worden op het individu.
 
Connect2HealthConsumer heeft potentieel een breed toepassingsgebied, en zal zich eerst concentreren op het vastleggen van het afsprakenstelsel voor de preventieve personal health train. Deze personal health train (PHT), is een oplossing waarin data blijft waar deze is. Op zogenaamde stations wordt data geanalyseerd door modellen (treinen) die langs de stations rijden om bijvoorbeeld persoonlijk gezondheidsadvies te genereren. De gebruiker kan het individu zelf, de onderzoeker of een individuele/particuliere organisatie zijn. De gebruiker kan op zoek zijn naar persoonlijk gezondheidsadvies of zoeken naar informatie of een oplossing. De PHT kan een antwoord leveren dat gebaseerd is op meerdere gegevensbronnen, en zal pas data gebruiken na uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar zelf en zonder dat zijn identiteit wordt onthult.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.