Ads Top

Fitbit ontvangt wettelijke goedkeuring voor ECG-app

Fitbit heeft goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en een Conformité Européenne (CE)-markering in de Europese Unie ontvangen, voor zijn elektrocardiogram (ECG) app om het hartritme te beoordelen op atriale fibrillatie (AF), een aandoening die wereldwijd meer dan 33,5 miljoen mensen treft.

De Fitbit ECG-app, recent onthuld tijdens Fitbit’s productlancering voor het najaar, zal in oktober beschikbaar zijn voor gebruikers op de Fitbit Sense in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Nederland, Zweden, Zwitserland, TsjechiĂ«, Polen, BelgiĂ«, Portugal, RoemeniĂ«, Ierland, ItaliĂ«, Spanje, Frankrijk, Hong Kong en India.
 
Hartaandoeningen blijven wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak, ondanks dat het een van de meest te voorkomen aandoeningen is. Atriale fibrillatie, een onregelmatig hartritme dat het risico op ernstige complicaties zoals een beroerte verhoogt, kan bijzonder moeilijk zijn om te detecteren, omdat er tijdens een voorval soms geen symptomen vertoond worden. Sommige onderzoeken suggereren dat maar liefst 25 procent van de mensen met een AF-gerelateerde beroerte erachter komt dat ze AF hebben nadat er een beroerte is opgetreden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.