Ads Top

Digitale oplossing voor overbelaste huisartsenzorg

Quin, een nieuwe Nederlandse zorgaanbieder opgericht door zorgondernemer Bart Malenstein, lanceert een oplossing om de huisartsenzorg toekomstbestendig te maken. 

Quin is de eerste Nederlandse zorgaanbieder die digitale oplossingen, zoals een symptoomchecker en videoconsulten, geheel integreert in eigen Quin Dokters huisartsenpraktijken. Hiermee verwacht Quin dat de werkdruk voor huisartsen fors wordt verlaagd en tegelijkertijd patiënten meer regie krijgen over hun eigen zorgproces.

Gebruikers kunnen via de symptoomchecker in de Quin-app 24/7 een betrouwbaar en persoonlijk medisch advies krijgen over hun gezondheidsklachten en kriigen direct antwoord op de vraag of ze daarvoor een huisarts moeten zien en met welke urgentie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een zeer uitgebreide database met medische gegevens waaruit de juiste inzichten op het juiste moment worden gehaald met behulp van kunstmatige intelligentie.

De zorginnovaties worden na een intensieve testperiode in gebruik genomen in de eerste Quin Dokters praktijk in regio Rotterdam, locatie Puttershoek.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.