Ads Top

Medi-Link lanceert foto-applicatie Sendi, verlaagt werkdruk huisarts

Medi-Link lanceert vandaag Sendi, een nieuwe applicatie waarmee huisartsen, triagisten en praktijkassistenten fotoconsulten kunnen geven.

De inzet van Sendi kan het aantal overbodige fysieke praktijkconsulten aanzienlijk reduceren zonder de zorgkwaliteit tekort te doen. De applicatie focust op gebruiksgemak voor patiënten; voor de arts en triagist is de techniek van beeldverbetering belangrijk. De ontwikkeling van de applicatie is gebaseerd op ervaringen uit de huisartsenpraktijk.

Sendi vereist geen installatie van soft- of hardware. De patiënt kan hoge-resolutie foto’s versturen via een beveiligde, eenmalige link. De applicatie is zo ingericht dat ook de niet-digitaalvaardige patiënt ermee kan werken. Aanwijzingen en begeleiding verlopen via sms. Er is keuze uit twaalf talen. Sendi voldoet aan de geldende wet- en regelgeving op het gebied van privacy (AVG).

Door ingebouwde beeldverbetering kan de arts of triagist een betere beoordeling maken van de ingangsklacht of het fotoconsult inzetten als verrijking van de triage. Is de diagnose duidelijk, dan ontvangt de patiënt een behandeladvies en eventueel voorgeschreven medicatie. Ook kan de arts of triagist op basis van de beelden beslissen dat praktijkbezoek noodzakelijk is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.