Ads Top

Financiering voor YES!Delft startup Sensible voor de ontwikkeling van een diabetes glucose sensor

Sensible Healthcare Systems, een Nederlands bedrijf dat het continue biosensorplatform van de toekomst ontwikkelt, kondigde de afsluiting aan van een pre-seed ronde, gefinancierd door een groep bedreven investeerders, waaronder Glass Frog Ventures en het Graduate Entrepreneur Fonds.

De financiering zal worden ingezet om het minimaal invasieve continue biosensing-platform van Sensible verder te ontwikkelen en op de markt te brengen, in eerste instantie gericht op de diabeteszorgmarkt met een Continuous Glucose Monitoring (CGM)- sensor.

Het verbeteringspotentieel op deze markt is het grootst, aangezien zowel de huidige gevestigde als toekomstige CGM- sensoren fundamentele beperkingen hebben die voorkomen dat gebruikers ze naar hun ware potentieel kunnen benutten.

Sensible is ontstaan uit de visie dat de momenteel opkomende sensoren voor continue glucosemonitoring verschillende fundamentele problemen hebben die ze ongeschikt maken voor toepassingen op populatieschaal, hoewel dat juist is waar het ware potentieel van deze sensoren ligt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.