Ads Top

Mediventic krijgt subsidie voor onderzoek naar ademhalingsstoornissen

De provincie Zuid-Holland verstrekt het Rotterdamse medisch ontwikkelbedrijf Mediventic een subsidie uit het fonds MKB Innovatiestimulering Topsectoren.

Met deze subsidie is Mediventic in staat nieuwe mogelijkheden voor diagnose en genezing van bijvoorbeeld chronische hyperventilatie en slaapapneu te onderzoeken. De meest recente cijfers liegen er niet om: er zijn in Nederland minstens een miljoen mensen die hinder ondervinden van periodieke ademhalingsproblemen. Na Covid en ten gevolge van toenemende stress neemt dat aantal alleen maar toe.

In samenwerking met de Technische Universiteit Delft heeft mediventic een grensverleggend instrumentarium ontwikkeld dat deze patiënten begeleidt bij het voorkomen en overwinnen van periodieke ademhalingsproblemen. Het simpele gebruik daarvan maakt ook een betere diagnose mogelijk voor patiënten met dit soort schijnbaar onsamenhangende klachten.

Nu worden patiënten met dit soort klachten nog geconfronteerd met misdiagnose, gedragstherapie, psychiatrische behandeling, foute medicatie, confrontatie met commerciële zorgverleners of zelfs cardiologische verwijzingen.

Bij minstens een kwart van de patiënten met een eerste verwijzing naar mijn praktijk blijken ademhalingsproblemen de oorzaak van de klachten. Doordat de symptomen zo slecht te duiden zijn in een consult bij de huisarts is dat helaas verklaarbaar, zegt Jobst Winter, cardioloog en medeoprichter van mediventic.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.