Ads Top

3,4 miljoen euro Vlaamse steun voor biomedisch onderzoekscomplex en hoogtechnologisch bewegings- en revalidatielab UHasselt

Health Campus Limburg DC krijgt verder vorm. In 2026 zal er een nieuw biomedisch onderzoekscomplex komen op de campus in Diepenbeek, waar geavanceerde technologieën binnen de gezondheidszorg uitgebouwd worden. Ook het voor Europa unieke hoogtechnologische MOVE lab voor bewegingsanalyse en revalidatie krijgt een plaats op de Health Campus. Kostprijs is 13,6 miljoen euro.

Naast eerder toegekende steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, maakt ook de Vlaamse regering nu 3,4 miljoen euro vrij. “Het is van levensbelang voor onze kenniseconomie dat projecten zoals deze onze steun en investeringen verdienen”, zegt Vlaams minister voor economie Jo Brouns.

De Vlaamse levensverwachting blijft stijgen. Lag de gemiddelde levensverwachting in het jaar 2000 nog op 77,8 jaar, dan was dat in 2022 al 82,6 jaar. Dat brengt heel wat uitdagingen met zich mee, zeker om personen zo gezond mogelijk ouder te laten worden. Meer onderzoek binnen de gezondheidszorg is dan ook nodig. UHasselt werkt daarom samen met POM Limburg aan Health Campus Limburg DC in Diepenbeek, een plek waar alle innovatie binnen de zorg en life sciences plaats krijgt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.