Ads Top

Nederlandse start-up HealthSage AI lanceert eerste Open Source Generative AI Platform

De Nederlandse start-up HealthSage AI lanceert het eerste Open Source Generative AI platform voor healthcare: een veilig, betrouwbaar en transparant fundament voor de ontwikkeling van AI-toepassingen voor de gezondheidszorg.

De eerste release van het Large Language Model van HealthSage AI, genaamd Note-to-FHIR, zet klinische notities en andere soorten ongestructureerde tekst om in gestructureerde FHIR-output. Note-to-FHIR is nu beschikbaar als beta-versie, zodat zorgprofessionals en open source developers de applicatie kunnen beoordelen en uitbouwen voorafgaand aan de lancering van de eerste commerciële versie.

Om generative AI te kunnen gebruiken in de gezondheidszorg, zijn veiligheid, betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid vereist. Daarom heeft HealthSage AI uitdrukkelijk gekozen voor een open source-aanpak: iedereen kan de code beoordelen, aanpassen en aanvullen. Daardoor ontstaat een levendige community van Health AI innovators en gebruikers.

De eerste release van het Large Language Model van HealthSage AI, genaamd Note-to-FHIR, zet klinische notities en andere soorten ongestructureerde tekst om in gestructureerde FHIR-output: een internationale standaard voor de elektronische uitwisseling van zorginformatie tussen verschillende systemen en applicaties. Voor het eerst kunnen ongestructureerde klinische gegevens nu automatisch worden geanalyseerd, met een ongekende snelheid en nauwkeurigheid.

HealthSage AI brengt nu een beta-versie van Note-to-FHIR uit, zodat zorgprofessionals en open source developers de applicatie kunnen beoordelen en uitbouwen voorafgaand aan de lancering van de eerste commerciële versie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.