Ads Top

Luscii ondersteunt Essen University Hospital op de verdere weg naar een Smart Hospital

Essen University Hospital zal voor de monitoring op afstand van patiƫnten met luchtwegaandoeningen in de toekomst vertrouwen op het toonaangevende digitale gezondheidsplatform Luscii.

De samenwerking met de Kliniek Infectieziekten onder leiding van Prof. Dr. med. Oliver Witzke maakt deel uit van de Smart Hospital-strategie van Essen University Hospital. Het doel van een pilotproject is het verlengen van de zorg thuis en daarmee gepaard gaande verhoogde patiƫnttevredenheid.

In het kader van een haalbaarheidsanalyse zal het medisch personeel van de kliniek patiƫnten met pneumonie die deelnemen aan het pilotproject vanaf nu op afstand monitoren met software van Luscii als medisch hulpmiddel (SaMD). Deze zorginnovatie wordt wetenschappelijk geƫvalueerd door Essen University Hospital gedurende twaalf maanden. Bij een succesvolle evaluatie is ook het gebruik voor andere aandoeningen gepland.

De digitale verlenging van de zorg beoogt een snellere terugkeer naar de vertrouwde thuisomgeving mogelijk te maken. Ook bezoeken aan de klinische polikliniek en niet-noodzakelijke bezoeken aan de spoedeisende hulp zouden moeten verminderen.

In het kader van het pilotproject ontvangen deelnemende patiƫnten de Luscii-app, waarmee ze gegevens invoeren binnen een gestructureerd behandeltraject voor longontstekingen. De gegevens omvatten symptomen, vitale parameters en specifieke vragenlijsten. Het medisch personeel bewaakt de patiƫnten met behulp van de clinical engine van Luscii. Op basis hiervan kunnen ze gericht patiƫnten ondersteunen en met hen communiceren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.