Ads Top

Strategische samenwerking VCD Healthcare en Coresystems

Deze week hebben VCD Healthcare en Coresystems de handen ineengeslagen en zijn een strategische samenwerking aangegaan. De technologische samenwerking tussen de twee partners maakt het voor zorgmedewerkers mogelijk overal en altijd informatie vanuit Vinova, het Elektronisch Cliënt Dossier van VCD Healthcare, te ontsluiten. De informatie is dus niet alleen beschikbaar binnen de muren van de zorginstelling, maar ook via een innovatieve app voor tablets of smartphones op locatie bij de cliënt; thuis of op elk andere willekeurige locatie.
De eerste mijlpaal in deze samenwerking betreft de ontwikkeling van een mobiele zorgoplossing voor de ontsluiting van Vinova op locatie bij de client. Het concept reikt veel verder dan een één-op-één vertaling van de huidige software naar een web-oplossing die toegankelijk is via laptop, tablet of smartphone. Het is een combinatie van de Coresuite Intelligente Cloud oplossing en een zeer uitgebreide native zorgapp die optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden van smartphones en tablets. De Vinova functionaliteit zoals; planning, tijdsverantwoording, cliëntplannen, formulieren en protocollen is daarmee overal en altijd beschikbaar. Met deze unieke combinatie van de rijke functionaliteit van Vinova en de vernuftige Coresuite intelligent cloud biedt VCD een veilig, schaalbaar en offline beschikbaar ECD. Daarmee beschikt de zorgverlener, ook als er geen internetverbinding is, altijd over cliëntinformatie en de noodzakelijke rapportages en is hij of zij in staat om registraties en rapportages te verwerken en deze op een later tijdstip te synchroniseren naar het zorg informatie systeem.
Zorginstellingen betalen voor gebruik op abonnementsbasis en zien zich in de beginfase dus niet geconfronteerd met enorme investeringen. In het partnership met Coresystems is geborgd dat de Coresuite mobile naadloos integreert met de zorgoplossingen van VCD. Dit betreft dus niet alleen Vinova, maar ook ViPharma (medicatieverstrekking) en Vidaví (ERP). Standaard is de mobile care client zeer uitgebreid en gaan we uit van maximale standaardisatie: What You See Is What You Get. Jouke Langhout: “Hiermee voorkomen we lange implementaties. Door voor deze oplossing te kiezen, kunnen zorginstellingen ook nog eens meer mensen zorg bieden met minder zorgverleners omdat alle processen eromheen worden gestroomlijnd. Ook dit is belangrijk in een sector waar de kosten en budgetten op dit moment onder een vergrootglas liggen.”
Het nieuwe concept  wordt gezamenlijk ontwikkeld door VCD Healthcare en Coresystems Benelux. Steven Doesburg, managing director van Coresystems Benelux vertelt: “Coresystems is een internationale organisatie met een ruime ervaring op het gebied van ontwikkelen en leveren van mobility oplossingen. Door deze samenwerking met VCD Healthcare, een organisatie met meer dan 35 jaar ervaring in de zorg in Nederland, bundelen we de krachten van twee specialisten elk op het eigen terrein. Het zogenaamde één plus één is drie effect.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.