Ads Top

Ziekenhuis Gelderse Vallei lanceert samen met Netbasics e-zorg

Het kostte twee jaar van testen, bijschaven en weer testen, maar nu starten de eerste specialismen in Ziekenhuis Gelderse Vallei met eHealth, of e-zorg zoals Ziekenhuis Gelderse Vallei het zelf noemt. De komende maanden volgen er meer specialismen. Steeds meer patiënten zoeken op internet naar informatie; het innovatieve e-zorgplatform sluit hier naadloos bij aan. Het is geen aanvulling op bestaande zorgprocessen, maar een interactief herontwerp van het zorgtraject.
Netbasics ontwikkelde de omgeving waarbij relevante patiënteninformatie dynamisch wordt opgehaald uit het Ziekenhuis Informatie Systeem (ZIS), terwijl zorgverleners informatie uit de e-zorg direct kunnen overnemen in het elektronisch patiëntendossier.
E-zorg plaatst de patiënt in een actieve rol binnen zijn of haar eigen zorgproces. Voorafgaand aan een poliklinisch bezoek kunnen patiënten in een beveiligde online-omgeving bijvoorbeeld vragenlijsten invullen, waardoor de specialist over voorkennis beschikt op het moment dat de patiënt de spreekkamer instapt. Dit levert tijdwinst op en een hogere kwaliteit van zorg tijdens het consult. Na het bezoek kan de patiënt de voorgestelde behandeling thuis op de computer of tablet nalezen, inclusief betrouwbare informatie op maat die past bij het stadium van de behandeling.
Zorgverleners herontwerpen de zorgpaden met de inzet van e-zorgmodules. Het is een digitale gereedschapskist waaruit je kunt halen wat past bij het zorgpad voor een specifieke doelgroep. Patiënten kunnen een vragenlijst invullen, dagelijks de eigen bloeddruk bijhouden of online of via een door Netbasics gerealiseerde mobiele app een dagboekje invullen over hun eetgedrag of beweegactiviteiten. Bij vragen kunnen zij het ziekenhuis direct via de beveiligde berichtenmodule om advies vragen. Het eigen behandelteam van de patiënt zal binnen de afgesproken tijd reageren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.