Ads Top

RRD en UT gaan intensiever samenwerken

De Universiteit Twente en Roessingh Research en Development gaan intensiever met elkaar samenwerken op het gebied van de revalidatietechnologie en telemedicine. Op vrijdag 19 april ondertekenen beide partijen een samenwerkingsovereenkomst. De nauwere samenwerking moet er onder meer voor zorgen dat nieuw ontwikkelde technologie sneller ter beschikking van de patiënt komt.
De Universiteit Twente (UT) en Roessingh Research en Development (RRD) werken al lange tijd samen op verschillende terreinen. Zo is er een groot aantal gezamenlijke onderzoeksprojecten en zijn er de laatste jaren vier RRD-onderzoekers op de UT aangesteld als deeltijdhoogleraar. Deze hoogleraren begeleiden maar liefst 30 promovendi.
Vertegenwoordigers van de Universiteit Twente en Roessingh Research en Development tekenen op vrijdag 19 april een overeenkomst waarmee ze de samenwerking tussen beide partijen verder gaan formaliseren. De bundeling van krachten moet er toe leiden dat nieuwe revalidatietechnologie en technologie voor ‘zorg op afstand’, sneller ter beschikking van de patiënt zal komen.
Voordelen van de verdergaande samenwerking zijn dat RRD en UT samen beter in staat zijn technologie naar de markt te brengen, UT-studenten al tijdens hun studie kennis kunnen maken met de klinische praktijk van RRD, en dat onderzoekers van RRD nog meer toegang krijgen tot de technologische expertise van de UT.
In de praktijk houdt de verdergaande samenwerking onder meer in dat alle promovendi vanuit RRD, zullen promoveren aan de UT, een UT-bestuurder toe zal treden tot een nieuw te vormen Raad van Advies van RRD, en dat de UT jaarlijks een financiële bijdrage zal leveren om RRD te ondersteunen bij de invulling van de gezamenlijke onderzoeksdoelstellingen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.