Ads Top

Qconferencing introduceert Multi Media Videoruimte voor MDO overleg tussen ziekenhuizen

Qconferencing introduceert een Multi Media Video Ruimte die speciaal ingericht is voor Multi Disciplinair Overleg (MDO) tussen ziekenhuizen. Qconferencing host al het grootste medische videocommunicatie platform in Nederland. Meer dan 60 ziekenhuizen maken gebruik van de virtuele videoconferencing kamers voor onderlinge videocommunicatie.
Door de sterke toename van videoconferencing binnen de zorg ontstaat er ook een sterke behoefte aan standaard ingerichte multi media video ruimtes binnen de ziekenhuizen zelf. Inclusief specifieke medische eisen en wensen zoals de hoogste beeldkwaliteit en een zeer eenvoudige bediening zodat artsen het zelf kunnen bedienen.

Omdat er in een MDO overleg veel medische informatie gepresenteerd wordt, is de ruimte ingericht met 4 beeldschermen. Meerdere PACS beelden, patienteninformatie, videoconferencing, microscoop beelden het is allemaal gelijktijdig op een scherm te zien. De ruimte is voorzien van de nieuwste generatie FullHD videoconferencing apparatuur zodat in hoge kwaliteit videolinks opgezet kunnen worden met andere ziekenhuizen via beveiligde virtuele spreekkamers.Met een centraal bedieningspaneel bepaalt de arts zelf wat in beeld komt. En met dit touchpanel wordt ook de HD videoconferencing sessie gestart.

Smartboard technologie zorgt voor het het gebruik van interactieve whiteboard functionaliteit. Hierdoor is de ruimte ook geschikt voor het geven van trainingen. Omdat het om medische informatie gaat wordt de ruimte voorzien van een volledige FullHD 1080p digitale bekabeling en signaalroutering. Zo wordt de hoogste beeldkwaliteit bereikt. De inrichting is geschikt voor vrijwel elke vergaderzaal waarbij de omvang van de schermen afgestemd wordt op de grootte van de zaal. Ook kunnen meerdere medische bronnen zoals een PACS station aangesloten worden.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.