Ads Top

Spaarne Ziekenhuis neemt protocollensysteem 360° in gebruik

Spaarne Ziekenhuis neemt het volledig gedocumenteerde protocollensysteem 360° in gebruik. Dit systeem dient voor het up-to-date houden en naleven van alle werk- en zorgprotocollen in het ziekenhuis. Het systeem is in samenwerking met ICT-dienstverlener Wortell ingericht op basis van 360°, een documentmanagementoplossing voor organisaties die hun informatiestromen willen structureren en digitaliseren. Het 360°-platform is ontwikkeld door het Noorse Software Innovation op basis van ruim dertig jaar documentmanagementervaring. De oplossing is naadloos geïntegreerd met Microsoft SharePoint en werkt samen met applicaties als het EPIC-ziekenhuisinformatiesysteem en de Microsoft Office Suite. Het Spaarne Ziekenhuis is het eerste ziekenhuis in Nederland, dat werkt met een volledig gedocumenteerd protocollensysteem op basis van 360°. Met deze implementatie werkt het Spaarne Ziekenhuis aan de voortdurende verbetering van de kwaliteit van de patiëntenzorg.
Voor ziekenhuizen is het belangrijk dat werk- en zorgprotocollen goed zijn gedocumenteerd, zodat bij de behandeling van een patiënt direct duidelijk is welke stappen doorlopen moeten worden. Daarnaast is het zaak dat ze voor iedereen toegankelijk zijn, altijd up-to-date zijn en eenvoudig zijn aan te passen aan de voortschrijdende kennis en inzichten. Spaarne Ziekenhuis werkte eerder met een omgeving op basis van SharePoint, maar liep daarbij tegen functionele beperkingen aan. In plaats van maatwerk bovenop SharePoint is nu gekozen voor de standaard – te configureren – oplossing op basis van 360°, die naadloos integreert met de SharePoint-omgeving.
Spaarne Ziekenhuis koos uiteindelijk voor Wortell op basis van de mogelijkheden die 360° in combinatie met Microsoft SharePoint biedt. Wortell heeft 360° ingericht in de omgeving van het Spaarne Ziekenhuis met een intuïtieve look & feel afgestemd op de wensen van de betreffende afdelingen, gebruiksvriendelijk voor de circa 1.800 medewerkers en dankzij het gebruik van pdf-bestanden zeer veilig.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.