Ads Top

Synappz lanceert app om prostaat problemen in kaart te brengen

Synappz Medical Apps lanceert de iPhone-app IPSS, een digitale vorm van de wereldwijd gebruikte IPSS-vragenlijst. IPSS, de afkorting voor International Prostate Symptom Score, is een gevalideerde methode die artsen in staat stelt het gevarieerde klachtenpatroon van mensen met prostaatproblemen in kaart te brengen. De IPSS-score beschrijft de aard en ernst van dit soort klachten en biedt daarmee een meer objectief klinisch beeld van de patiënt.
Erich Taubert, uroloog en mede-oprichter van Synappz, is blij met dit digitale alternatief voor de gangbare papieren versie van de IPSS-questionnaire. "Deze gratis app, die mede mogelijk is gemaakt met de steun van Zambon, doet in principe iets wat heel erg voor de hand ligt: het vervangen van een stuk papier door een digitale tool. Maar we hebben daar de kracht van de smartphone aan toegevoegd door meerdere IPSS-scores, die over een bepaalde periode met een bepaald interval zijn ingevuld, met elkaar en over de tijd inzichtelijk te maken. Hiermee krijg je als uroloog direct inzicht in de evolutie van de symptomen en kun je ook kruisverbanden leggen met bijvoorbeeld het gebruik van medicijnen. Want ook behandelingen worden in een soort dagboekfunctie in de app bijgehouden." aldus Taubert.
Synappz komt niet bij toeval met deze app in de maand november, de maand waarin de Movember beweging aandacht vraagt voor het probleem prostaatkanker. Mannen die hun steun willen betuigen aan deze beweging laten in de maand november hun snor groeien en tonen zich daarmee solidair met mannen die met dit probleem te kampen hebben. Synappz hoopt met de lancering van deze app een bijdrage te kunnen leveren aan de strijd tegen deze ziekte, die alleen al in Nederland jaarlijks rond de 10.000 nieuwe slachtoffers maakt (waarvan 1/4 uiteindelijk komt te overlijden).
"De app IPSS kan op 2 manieren worden ingezet", aldus Piet Nelis van Synappz. "In de Privé Modus kan een patiënt over langere tijd het verloop van zijn persoonlijke IPSS-scores bijhouden. Binnenkort kan hij die zelfs als grafiek versturen naar zijn arts. In de Ziekenhuis Modus kan maar 1 IPSS-score worden gemaakt, die voor elk nieuw gebruik weer van de iPhone wordt gewist. Deze modus is vooral bedoeld voor artsen die de app in willen zetten in hun dagelijkse praktijk als snel en simpel alternatief voor de bestaande papieren lijst." Nelis licht toe: "Doordat de app ook een onderscheid maakt in zogenaamde Irritatieve en Obstructieve klachten, alsmede de Quality-of-Life score, geeft dit de arts direct een goed beeld van de patiënt die om hulp vraagt."
Synappz Medical Apps bedenkt, ontwikkelt en vermarkt vernieuwende mobiele concepten en praktische oplossingen voor medische professionals, zorgcentra, geneesmiddelfabrikanten en patiëntenorganisaties. Synappz is uitgeroepen tot eHealth Start Up of the Year 2012 en won de Health App Award op Artsennet met haar app 'iP Plaslijst', de eerste CE-gecertificeerde medische app in Nederland. Met toewijding en passie werkt Synappz aan het op de kaart zetten van mHealth in de zorgwereld. U kunt contact opnemen met Synappz via info@synappz.nl of via www.synappz.nl. U vindt IPSS in de App Store. Voor het einde van het jaar zal er ook een Android-versie op de markt verschijnen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.