Ads Top

Philips toont zorginnovaties

Philips opende vandaag Innovation Experience 2014. In Eindhoven presenteert het bedrijf oplossingen die mensen helpen om gezonder te leven, innovaties die zorg in hoge mate persoonlijk maken of doen toespitsen op de specifieke situatie van mensen. Ook laat Philips manieren zien waarop innovatieve verlichtingsoplossingen steden veiliger en duurzamer kunnen maken.

Dankzij de vooruitgang in beeldvormings- en bewakingstechnologie, in combinatie met de snelle ontwikkelingen op het terrein van digitale zorgdata en cloud-oplossingen, loopt Philips naar eigen zeggen voorop in de transformatie van de gezondheidszorgsector en levert het sterk geïntegreerde, gepersonaliseerde zorg met betere uitkomsten tegen lagere kosten.

Tijdens hun leven wordt een op de zes mannen geconfronteerd met prostaatkanker. Philips zet zich in om in samenwerking met zijn klinische partners oplossingen te ontwikkelen die artsen helpen de zorg voor kankerpatiënten toe te spitsen op de situatie en diepgaande klinische informatie van de individuele patiënt. Tegelijkertijd wordt met deze nieuwe oplossingen gekeken hoe de ziekte ook kostenefficiënter kan worden behandeld. Philips liet een innovatieve aanpak op basis van zijn UroNav-oplossing zien. In UroNav worden MRI-beelden gecombineerd met echografiegegevens en een elektromagnetische navigatiesysteem. Met deze combinatie wordt gerichte prostaatbiopsie mogelijk, maar ook realtime beeldgeleiding en -feedback tijdens gerichte brachytherapie. Deze methode helpt artsen tijdens de ingreep bij het nemen van beslissingen geënt op de informatie van de specifieke patiënt.

VISIQ is een echografiesysteem dat bestaat uit een transducer en een tablet; het levert de beeldkwaliteit van een normaal groter systeem. Het systeem is ultramobiel en gebruiksvriendelijk, en stelt artsen tijdens de diagnostiek in staat kwalitatief hoogwaardige verloskundige en gynaecologische scans en scans van de buik te maken, op welke plek dan ook, van een verloskamer in het ziekenhuis tot een afgelegen medische post in een provincie diep in Afrika.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.