Ads Top

Samenwerking Topsectoren levert 1,4 miljoen op voor onderzoek naar zelfstandigheid bij dementie

De topsectoren Creatieve Industrie en Life Sciences & Health hebben gezamenlijk een oproep uitgebracht voor cross-over onderzoek naar oplossingen voor mensen met dementie, Twee grootschalige projecten met de namen FIT en Roodkapje maken aanspraak op de subsidie die verstrekt wordt door de TKI bureau’s van de topsectoren Creatieve Industrie (CLICKNL) en Life Sciences & Health (Health~Holland).

Zowel de toekenning van de financiering aan de projecten FIT en Roodkapje als de samenwerking tussen de topsectoren is een belangrijke mijlpaal. Beide sectoren hebben met een onlangs afgesloten innovatiecontract de intentie uitgesproken meer financiering ter beschikking te willen stellen via de landelijke toeslagregeling voor onderzoek via CREATE HEALTH, het cross-over programma tussen de beide topsectoren.

Binnen het onderzoekstraject zullen synchroon meerdere projecten van start gaan die zowel door de afzonderlijke consortia partners alsmede gezamenlijk uitgevoerd zullen worden, In de pijplijn zit het project FIT, over het maken van keuzes in ondersteuning op maat bij de specifieke situatie en fases van dementie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.