Ads Top

Nieuwe sessies en sprekers toegevoegd aan programma eHealth Week 2016

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Europese Commissie en HIMSS Europe hebben nieuwe sessies en sprekers tijdens de eHealth Week bekendgemaakt. Er wordt onder andere aandacht besteed aan het ondersteunen van mantelzorgers, seksuele gezondheid in een digitaal tijdperk en het gebruik van robots in de ouderenzorg. De eHealth Week vindt van 8 tot en met 10 juni plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. 

Mantelzorgers spelen een belangrijke rol in het ondersteunen van patiënten bij het behoud van hun onafhankelijkheid en kwaliteit van leven. Tegelijkertijd zijn mantelzorgers beperkt door onder andere reisafstand en tijdgesprek. eHealth oplossingen kunnen een belangrijke rol spelen bij de ondersteuning van mantelzorgers en patiënten. Tijdens deze sessie worden succesvolle eHealth oplossingen getoond aan de deelnemers. Sprekers zijn Irek Karkowski (CEO, Sensara & Dutch Domotics), Martijn Vastenburg (Managing Director, ConnectedCare - ‎HalloZorg) en Henk Herman Nap (Senior Adviseur, Vilans).

De digitalisering van de maatschappij heeft een grote impact op de seksuele gezondheid. Door het internet komt men al op jonge leeftijd in aanraking met seks. Daarom is het in onze digitale tijdperk van belang om jongeren en kwetsbare groepen op een nieuwe manier voor te lichten. In deze sessie worden de beste online tools ten behoeve van de seksuele gezondheid besproken. Sprekers zijn Marianne Cense (onderzoeker, Rutgers), Philippo Zimbile (Hoofd afdeling, Soa Aids Nederland), Triin Raudsepp (Sexual Health Association, Estland) en Kaat van Bosstraeten (Project Manager, Sensoa).
 
In de (nabije) toekomst gaan robots waarde toevoegen aan de kwaliteit van leven en de gezondheid van ouderen. Daarnaast kunnen robots ouderen ook begeleiden bij het thuis wonen. Mogelijkheden van nieuwe technologieën lijken eindeloos, maar is er voldoende aandacht voor het menselijke aspect? Wat zijn de effecten van het vervangen van menselijk contact door technologieën? Hoe moet men omgaan met deze kwestie? In deze sessie worden deze vragen besproken en praktische richtlijnen gedeeld. Sprekers zijn Andy Bleaden (Project Manager, Silver Project), Wang Long Li (Co-founder, Tinyrobots), Robert A. Paauwe (Co-founder, Tinybots), Maja Rudinac (CEO, Robot Care Systems) en Tomas Ward (CEO, Bioserve).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.