Ads Top

Brabant steunt open innovatie in de slimme zorg

De proeftuin faciliteert het grootschalig testen van eHealth innovaties. In het lab wordt actief geƫxperimenteerd met beschikbare technologische, organisatorische en sociale innovaties die uiteindelijk vitaliteit, gezond ouder worden en zorg voor mensen verbeteren.

Daarmee vormt de proeftuin een motor voor open innovatie in de slimme zorg. Er wordt daarvoor een subsidie van €85.000,- beschikbaar gesteld.

Met de proeftuin ontstaat een omgeving waarin de opschaling van eHealth wordt gestimuleerd en gefaciliteerd. Dit geeft Brabantse mkb’ers en startups de mogelijkheid om nieuwe producten en diensten te introduceren en door te ontwikkelen. Daarmee creĆ«ert de proeftuin een grote economische waarde voor de regio.

Gedeputeerde Bert Pauli: “De provincie onderschrijft de ambities en intenties van dit initiatief en ondersteunt bij de verdere uitrol van de proeftuin. Het Lab draagt bij aan onze economische doelstelling en biedt oplossingen voor de maatschappelijke opgave gezond ouder worden.”

De zorgsector staat voor grote uitdagingen en zal de komende jaren haar aanbod fundamenteel moeten herstructureren om ook in de toekomst passende zorg op de juiste plaats en het juiste moment te kunnen leveren. Zorgpartijen, het bedrijfsleven en kennisinstellingen in de Brainport regio hebben de ambitie uitgesproken voor het opzetten van het Brainport Healthy Living Lab. Het initiatief heeft de potentie om een voorbeeld te zijn hoe dit nieuwe zorglandschap eruit kan zien: met grootschalige inzet van eHealth, in combinatie met nieuwe organisatiemodellen in de zorg en met meer mogelijkheden voor de patiƫnt om zelf regie te voeren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.